Breinhelden

We werken in de praktijk met het Breinhelden oefenprogramma om de executieve functies van kinderen te versterken.

Executieve functies is echter een heel abstracte term. Daarom heten de executieve functies Breinkrachten in het programma. En elke Breinkracht heeft zijn eigen symbool, verbalisering (spreuk) en teken (beweging). Zo wordt het voor kinderen veel toegankelijker om over executieve functies te praten.

Effi en Furon komen van de Breinheldenplaneet. Zij hebben speciale Breinkrachten. Met deze Breinkrachten helpen ze de kinderen van in de praktijk om hun eigen Breinkrachten te ontwikkelen en zo zélf een Breinheld te worden.

Iedereen bezit Breinkrachten! De ene Breinkracht is mogelijk sterker ontwikkeld dan de andere. Dat mag ook. Breinkrachten ontwikkelen zich tot ver in de adolescentie. Het is dus helemaal niet gek als je hier als kind nog problemen mee ervaart. We moeten beseffen dat we in onderwijs en opvoeding bezig zijn om bij te dragen aan het proces van Breinkrachtontwikkeling. En hé…..Rome is ook niet in één dag gebouwd. Breinkrachtversterking vraagt om geduld en vertrouwen. Vertrouwen dat het goed komt. Uiteraard met de juiste input en stimulans. Daarom sluit Breinhelden naadloos aan bij kinderen en hun ontwikkeling. 

www.breinhelden.nl